Uncategorized

Chocolate Chip Cookie Kladdkaka

Sköna Maj välkommen!

Röd dag och riktigt vårigt regnväder ute. Då passar det kanske bra att mysa inomhus och baka. Här kommer ett superenkelt och snabbt recept för er som älskar Chocolate chip cookies och kladdkaka. Man rör bara ihop alla ingredienser och gräddar ca 15 min. Enklare kan det inte bli. Den blir som en jättestor nygräddad seg Chocolate Chip Cookie!!! Receptet är från Fridas bakblogg. Kakan dekorerade jag med några penséer. De är ju ätbara.

Chocolate Chip Cookie Kladdkaka

100 g Smör
2 Ägg
1.25 dl Farinsocker
0.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad eller ljus vilket man gillar bäst

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm.
Smält smöret.
Rör ihop ägg, farin- och strösocker.
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
Rör ner alla Chokladknapparna förutom 1/2 dl knappar.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen hamnar i botten av kakan annars.
Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen.
Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.
När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna i ett mönster. De smälter då.

Serveras med vaniljglass och kanske några jordgubbar eller hallon!

Kakan är jättegod även dagen efter.

Kikade ni på någon våreld igår? Vi eldade lite hemma hos mina föräldrar. Barnen tycker det är riktigt roligt att göra en egen liten brasa. Släckte med vatten och snö som låg kvar. Det är något rofyllt över de där våreldarna. Som en nystart känns det. Kvällshimlen färgades rosa och kvistarna från videträden riktigt lyste mot den vackra vårhimlen.

Sköna Maj välkommen!

Kram/ Hanna W

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *