Uncategorized

Quinta da Regaleira – Ett riktigt Sagan om ringen slott i Sintra Portugal

Hej från Portugal!

Det här slottet måste ni bara få se. Jag har aldrig sett något liknande. Ett mystiskt väl utsmyckat stenslott omgivet av vildvuxen skog av stora ormbunksträd. Det känns som att vara bland alver i Sagan om ringen eller att hamna i en Harry Potter film. Det är något kusligt över slottet men det är också otroligt vackert med alla sina utsmyckningar och kapellet/kyrkan intill är magisk. Slottet ligger uppe i Sintrabergen och man tar sig dit genom en lång enkelriktad serpentinväg uppför berget.

Gränden på väg till slottet

Denna spännande gotiska plats från 1800-talet är med på UNESCO världsarvslista liksom Pena Palace. Det är ett stort område med välplanerade underjordiska system av gångar som binder samman grottor, vattenfall, stenbroar och djupa brunnar. En av brunnarna är 27 meter djup. Den har aldrig använts till vatten utan har vad jag förstår det använts till olika riter/ritualer. Det finns en lång spiraltrappa ner i den spännande brunnen.

Området är fyllt av olika symboler. Allt hänger ihop. Man har låtit skogen runt om vuxit sig vild förutom de vita välplacerade statyer som kikar fram mellan ormbunksträden.

Platsen har haft många olika ägare men verkar mestadels ha använts som sommarresidens. Om du ska välja ett slott att besöka i Sintraområdet så är det här min absoluta favorit. Jag åker gärna tillbaka. Det var otroligt spännande för barnen att hitta alla olika gångar och förbindelser under jorden, äta glass på caféet med utsikt över slottet och vandra runt i den oändliga parken. Här kan man vara en hel dag. Man har även möjlighet att gå in i själva slottet och kapellet.

Kram / Hanna W 

Slottets växthus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *