Trädgård

Fjärilssläpp trädgården – Tips!

Hej

Här kommer ett roligt majtips till er som har barn, barnbarn eller bara tycker det är roligt i alla fall!

När jag jobbade på lågstadiet på en Montessoriskola under ett antal år brukade vi ha som tradition att föda upp fjärilslarver, följa deras utveckling till puppor och sedan släppa ut de vackra fjärilarna. Alla barn ritade och gjorde en bok om fjärilens utveckling och gav fjärilarna olika namn.

Det går att beställa fjärilslarver på Toys are Us och flera andra ställen. Vi har följt våra små larver under en tid och nu släppt dem fria i trädgården. I början satte de sig på handen och barnen flyttade dem till olika platser i trädgården.

Flyg fjäril, flyg!

Fjärilarna stannade kvar på sitt ställe ett bra tag och flög sedan försiktigt runt på gården. Så vackert och somrigt på samma gång! Önskar er en fin helg i denna fantastiska sommarvärme! Ta hand om varandra.

Kram / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *