2 Comments

 1. Camilla

  Hej. Jag har precis börjat misstänka Sjögrens syndrom efter ett år av sökande. Hur började diagnosen för dig? Jag förlorade min tårvätska vid 24 års ålder och för ett år sedan fick jag en kraftig infektion sen har det bara gått utför. Slemhinnor runt örontrumpeten har torkat ut så den funkar inte utan är örontrumpeten är ständigt öppen ( fick diagnosen tuba aperta misstänker att den stämmer men att det har med slemhinnor å göra ) otroligt ljus känslig ser stora ringar kring ljus ) svamp infektioner gång på gång ont i halsen av skav blir aldrig förkyld i näsan den är ständigt torr allt slem går bak i halsen… så orolig och tacksam för svar.. har bakgrund med pms och hormonell obalans

  • hanna.wahlstrom

   Hej Camilla!
   Jag förstår att du känner dig orolig. Det är viktigt att få rätt hjälp och att få veta vad det är. Jag har inte haft något av det du beskriver. Mina symptom var i början feber nästan hela tiden och ledvärk speciellt i fotlederna. Jag vet att andra med Sjögrens Syndrom haft problem med minskad tårvätska o.s.v. men personligen har jag inte något sådant problem. Diagnosen ställdes via ett blodprov samt biopsi.
   Be om remiss till reumatologen så kan du få göra en utredning där hos dem. Jag hoppas du ska få bra hjälp och svar på dina funderingar.
   Stort lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *