Uncategorized

Sommarnatt och vackra solnedgångar över väderkvarnar och raukar

Kvällarna på Öland är något alldeles extra. Ljuset som är för att inte tala om solnedgångarna. Öppna ängar och en och annan väderkvarn som majestätiskt höjer sina vingar mot himlen. Tittar upp mot vindsnurran mot en vacker sommarnattshimmel. Tänker att den rör sig när vinden blåser och vilar när vinden är stilla. Precis så behöver också vi vila med jämna mellanrum.

Efter en solig dag med blå himmel blir det magiska solnedgångar vid Byrums raukar. Hit kan man ta med sig en liten grill och njuta av solen som går ner i ett guldskimrande hav. Stentorn är vanligt på Öland då det finns mycket av de klassiska ”mackastenarna”. Barnen kastar och tittar på stenarna som studsar på vattenytan. Sommaren är långt ifrån slut.

Love klättrar bland raukarna. Ljuset från tidig solnedgång skapar nästan studioljus! Det finns mycket att klättra på här men har man små barn blir det en hel del passande så en liten varning om barnen är för små.

Vi har spenderat många kvällar just här. Ibland är det skarpa isglassfärger som på tornbilden och ibland färgas himlen i dova lavendeltoner som på denna bild. Solen badar i cerise färg som skapar kontrast till de lugna färgerna.

Önskar er en fin sommarkväll!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *