Citroncheesecake
3 ägg
1 nypa salt
2 dl strösocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
lemoncurd
1 citron
- Separera äggulor från vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa vitorna med några korn salt till fast skum. Viktigt att ingen gula kommer i vitorna.
2. Vispa gulorna med socker poröst i en annan skål. Vispa sedan ner philadelphiaosten.
3. Rör ut 1/2 dl lemoncurd med lite av den ovispade grädden i en egen skål. Tillsätt sedan resten av grädden och vispa den.
4. Blanda ostblandningen, grädden och vitorna varsamt. Blanda i 1 dl pressad citron eller mindre om du vill ha det lite mindre syrligt. Lägg smeten i en rund form med löstagbar botten.
Frys din cheesecake tills den är helt fryst. Gör den gärna dagen innan den ska serveras. När den ska serveras så temperera den lite innan. Antingen serverar du den som en tårta genom att ta bort formen och kanske garnera den med färska jordgubbar eller så serverar du den som på bilden. Jag har skurit av toppen på citroner, grävt ur fruktköttet och sedan lagt i cheesecake med en sked. De är dekorerade med citronmeliss. Festligt och gott!
Lycka till!
Kram / Hanna W