Recept,  Trädgård

Hallon och rabarberpaj – Tillbaka till vardagen

Hej alla vänner!

Tack för att ni tittar in här! Jag är tillbaka i vardagen och semester och sommarlov är slut. Nu ska det bli lite bättre ordning på bloggen tänkte jag. Svårt att få till regelbundna inlägg när det är semester.

Trodde att trädgården skulle vara helt sönderbränd när vi kom hem men till min stora glädje var den fortfarande grön och fin. Fyllde på med några nya blommor till krukorna (hortensia, bollkryss, solhattar, rosor och krukdahlia). Skulle egentligen ha höstanemoner men kom alltså ut med en stor vagn av helt andra blommor. 50% på Plantskolan. Svårt att låta bli. Höstanemoner får bli nästa inköp. De är ju så fina!

Tänk att värmen är kvar. Idag har jag fotat Dahlia, simmat i sjön och ordnat med kräftskiva! Här kommer efterrätten som vi tänkte ha ikväll. Än är det inte för sent med rabarberpajer. Mina rabarber har växt upp igen för tredje gången nu och är lagom stora att använda. Jätteenkel att göra och jättegod. Hallon hade jag i frysen. Blomman är från min vita Hortensia som fortfarande blommar och som har blommat sedan innan vi åkte till Öland.

Här kommer receptet:

Hallon och rabarberpaj

Lägg hallon (går bra med frysta) och rabarberbitar (ej hårda träiga rabarber utan de mindre) i botten på en form som man kan ha i ugnen. Jag brukar inte sockra dem då jag gillar att de är lite syrliga.

Blanda ihop detta:

2 1/2 dl socker

2 1/2 dl vetemjöl

1 ägg

2/3 tsk bakpulver

Smula detta över rabarber och hallon.

Smält sedan 100 gram smör och ringla det ovanpå.

Gräddas ca 30 minuter  i 175°

Serveras med kall vaniljvisp eller vaniljglass. Vi hade även några syrliga jordgubbar vid sidan av.

Önskar er en fin Lördagskväll!

Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *