De där varma Augustikvällarna när man kan sitta ute på altanen under en filt och tända ljus! Så mysigt!
Kandelabern i guld och mässingsljusstakarna är loppisfynd från min senaste lilla loppisrunda. Kräftskiva behöver ju inte alls vara så krångligt och kräva så mycket jobb och vill man inte äta kräftor utan mer vegetariskt eller veganskt så finns det ju mycket gott plock att ha till. Det här brukar vi ha på vår kräftskiva:
Inspiration kräftskiva
Kräftor
Vitlöksbröd (Vi brukar göra eget med skivad baguette och smör med vitlök och hackad persilja från örtträdgården på. Sedan in i ugnen en kort, kort stund.)
Uppskuren god frukt t.ex. vindruvor, mango, jordgubbar m.m.
Ostbricka med fröknäcke, salta kex, brie och bredbara ostar
Choklad 70% Just nu gillar jag en med ”caramel and salt”.
Grönsaker i plockvariant
Focaccia med fetaost, soltorkade tomater, färska kryddor från örtträdgården och kalamataoliver
Fetaost och vattenmelonsallad (fetaost i tärningar, vattenmelon och lite goda frön)
Små västerbottenpajer i miniformat och även en glutenfri variant som ni kan få recept på. De går på 5 minuter att svänga ihop.
Glutenfria små västerbottenpajer i miniformat (Recept från Landleys kök)
1,5 dl riven västerbottensost
1 ägg
3 msk grädde
lite lökpulver
1. Blanda den rivna osten med ägg och grädde. Smaka av med lökpulver.
2. Använd en form för minimuffins (non stick) och olja in den. Klicka i oströran i de små formarna och grädda sedan i 20-25 minuter på 200C°. Låt svalna och lyft ur minipajerna.
De kan med fördel ätas när de svalnat lite då de håller ihop bättre då och inte går sönder lika lätt. Tips till helgen alltså. Njut av Augusti och kör en liten kräftskiva.
Kramar / Hanna W
Beatrice, mamma till två ♡
Härligt tips! Ska ha kräftskiva nästa vecka och tar nog efter några av dina idéer då. 🙂
hanna.wahlstrom
Åh ska ni ha det! Vad roligt! Så mysigt den här tiden på året ju. Önskar dig en underbar helg! Många kramar! / Hanna W