Recept,  Trädgård,  Uncategorized

Bästa lunchtipset – Snabblagat, nyttigt och supergott!

Hej fina!

Här kommer ett snabblagat och verkligen så gott lunchtips till dig! Det är min kompis Marie som brukar laga detta så tack Marie för inspiration! Kände att det dags för ett nytt recept nu. Valde att lägga in ett recept som inte är vegetariskt för att få lite variation men det går såklart jättebra att byta ut Serranoskinkan.

Vaknade med kläderna på nerbäddad av typ tusen filtar i soffan….Vänta! Kikade inte Erik och jag nyss på en serie? Det var planen i alla fall men jag måste ha somnat och blivit kvar… Resten verkar sova. Bara jag uppe nu 🙂 Var sååå trött igår. Galet. Mycket nytt på jobbet i veckan och artikeljobb på det. Noah har rest till Göteborg med en kompis familj. Han var superladdad. De ska till Liseberg och testa Valkyria! Vi andra får helgmysa själva. Vi som nästan alltid gör saker tillsammans. Känns lite tomt när storebror är borta.

Receptet ja! Ett supertips att odla i trädgården är grönkål. Så gott och det tar aldrig slut. När bladen blivit för stora plockar man bara bort dem (om man inte hunnit äta dem förstås) och så fortsätter den växa hela sommaren! Det enda man får passa sig lite för är grönkålslarven som kan dyka upp om man har otur men det är bara att ta bort det bladet som den ätit på i så fall. Grönkål har vi mycket av i örtträdgården men går ju jättebra att odla på balkongen också. På plantskolorna brukar de sälja dem som små plantor i maj. De är jättebilliga verkligen och det blir en stor skörd. Det här receptet är en enklare lunch som man enkelt wokar/blandar ihop.

Wokad grönkål och serrano med brie och pinjenötter

Färsk grönkål (finns på mataffären om du inte odlar egen)

Serranoskinka

Pinjenötter

Brie

Sojabönor

Citron

Gör så här:

Woka grönkål i olja en liten liten stund. Tillsätt serranoskinka och woka samman en liten liten stund. Inte alls länge för då blir serranoskinkan för hård och grönkålen för mjuk  ;). Pressa lite citron över. Blanda samman med tinade gröna sojabönor och toppa med pinjenötter och bitar av brie (jag tar alltid bort det vita men det där gör man ju som man vill med ;)). Gott att ha lite bröd till eller kanske en klick med keso. Några malda chiliflakes funkar också ihop med detta.

En grönkålsfavorit är också den vegetariska grönkålspizzan men fetaost, citron, chilli och pinjenötter. Den måste ni bara prova. Recept här:

http://hannaw.se/?p=1778

Ha en fin Lördag! Kram / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *