Recept

Nybakat mjölkfritt frukostbröd på endast 15 minuter

Hej

Uppe med tuppen idag! Vi har hämtat in ved från vedboden och hunnit baka frukostfrallor. Här kommer ett riktigt bra tips för dig som vill kunna bjuda på nybakat bröd till frukost eller mellanmål men inte riktigt har tid eller tålamod att låta det jäsa. Det tar bara 15 minuter och är ett bra komplement till scones tycker jag.

Har så mycket jag vill göra. Så mycket inspiration. Så många roliga projekt i huvudet men jag har lärt mig att skriva ner alla tankar på ett papper och sedan välja ut 3-4 stycken och köra dem. Vill fixa i vårt sovrum, fota/filma hösten med drönare, spela tennis med barnen och ta med dem på bio, ta en höstpromenad i solen och åka till sjön, baka, måla inomhus, skriva en artikel, plocka in vindruvor och bjuda kompisar/familj på nybakad äppelkaka i trädgården. Detta var bara toppen på min lista. Jag har så mycket mer jag vill göra men har lärt mig att bromsa, välja ut och prioritera. Eller jag håller på att lära mig ;). Jag måste göra det. Det går framåt men det tar tid att ändra på. Hur som helst. Här kommer mitt bästa lördagsmorgontips. Inspiration till receptet kommer från Lindas bakskola men jag har i vanlig ordning bytt ut och ändrat lite.

Mjölkfria frukostfrallor på 15 minuter 

9 st

4 1/2 dl vetemjöl samt 1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ½ dl havremjölk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt havremjölken i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

3. Degen är riktigt kladdig och du kommer behöva använda ytterligare lite mjöl för att med händerna kunna forma 9 stycken kladdiga runda frallor. Ha t.ex. mjölade händer när du formar dem eller ha i lite mjöl uppe på degen för att kunna forma. Kom ihåg att inte ta för mycket mjöl och att inte blanda i en massa mer mjöl då bröden blir torra. De ska gå att forma men vara kladdiga. Du ska forma 9 frallor och platta till dem lite. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 11 min. Det blir lite olika tid på olika ugnar. När du tar ut dem ur ugnen så pensla dem med vatten och låt dem svalna.

De är som godast att äta när de är precis nybakta! Lycka till!

Kram / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *