Festligheter,  Recept

Halloweenspöken

Hej

Jag är egentligen inte jätteförtjust i Halloween om jag ska vara ärlig men jag tycker om att pyssla med pumpor. Baka något snällt litet spöke som barnen gillar gör jag också mer än gärna. Jag brukar göra två olika varianter av dessa ätbara spöken.

Variant 1

Oreo cookie cheesecake spöken

2 packet oreokex

100 gram naturell philadelphiaost

50 gram mörk choklad

Vit marsipan (Odense) på rulle

Gör så här:

1. Mixa oreokakorna i en hushållsassistent. Lägg i philadelphiaosten och mixa ihop till en smet. Forma bollar och låt dem stelna i kylen på ett fat.

2. Köp färdig vit marsipan (jag använder Odense då jag tycker att smaken är bäst på den) och använd ett glas i valfri storlek för att stansa ut marsipancirklar. Använd marsipancirklarna till att lägga över bollarna  och tryck till försiktigt runt om för att få till formen på spöket.

3. För att göra ögon smälter du mörk choklad och målar dit dem med en smal pensel. Finns att köpa på t.ex. Panduro.

Variant 2 (Antagligen barnens favorit 😉 )

Chokladbollsspöken

1. Gör vanliga chokladbollar utan pärlsocker eller annat på. Låt dem stelna i kylskåpet.

2. Köp färdig vit marsipan (jag använder Odense då jag tycker att smaken är bäst på den) och använd ett glas i valfri storlek för att stansa ut marsipancirklar. Använd marsipancirklarna till att lägga över chokladbollarna och tryck till försiktigt runt om för att få till formen på spöket.

3. För att göra ögon smälter du mörk choklad och målar dit dem med en smal pensel. Finns att köpa på t.ex. Panduro.

I veckan fortsätter jag lite med detta tema på bloggen. Det kommer bli både pumpor och ett till recept som garanterat kommer uppskattas av barnen. Kika gärna in under veckan.

Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *