Festligheter,  Recept

Förrätt med glaserade fikon, mozarella och breasola – Tips till Nyårsfirandet

Hej igen!

I år är det vi som ansvarar för förrätten på nyårsfesten. Vi ska fira med två andra familjer. Vi har bestämt oss för att göra tre små förrätter. Det blir grön ärtsoppa, filodegrullar med fetaost, mynta och citron och denna förrätt som är inspirerad av ett recept från Elle mat och Vin. Jag har ändrat det en del men grunden är densamma. Till barnen ska vi laga minihamburgare. Jag brukar nästan bara ha vegetariska recept här på min blogg men tänkte jag skulle ge ett gott recept till er som inte äter vegetariskt. Den här förrätten är verkligen jättegod och så enkel att göra. Här kommer receptet.

Glaserade fikon med mozarella och breasola

2 personer

Ingredienser:

1 färskt fikon (Delas i 6 stycken klyftor)
2/3 msk balsamico ekologisk
1/2 msk farinsocker
1 mozzarella (delas i bitar)
3 skivor breasola
Rucolasallad
Pinjenötter

Dressing:

Olivolja (samt lite balsamico om man tycker om det).

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg fikonen med snittytan uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda balsamico och farinsocker och pensla på över fikonen. Grilla i ugnen tills de mjuknar, cirka 1o minuter. Fördela fikonen på tallrikar ovanpå mozzarella och breasola. Toppa med Rucola och pinjenötter. Droppa lite olivolja ovanpå som dressing.

Lycka till!

Kramar / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *