Festligheter,  Trädgård

Tankar inför 2019

Hej!
Börjar det nya året med en oreo chokladtårta . Visst ska det väl firas att vi har ett nytt år?! 😉

En del pratar om nyårslöften, mål och att bli den bästa versionen av sig själv. Jag tänker mest att jag önskar att alla nära och kära ska få må bra. Det känns som det allra viktigaste. Jag tänker också att vi alla är olika. För några av er skulle ett mål för det nya året helt enkelt kunna vara att INTE sätta upp några mål. Kanske du pressat dig alldeles för hårt alldeles för länge och försökt att göra alla glada försöka leva ett nästintill perfekt liv i alla avseenden. För några av er kanske det är så att små uppnåliga mål kan skapa glädje och motivation och för några av er kanske det bästa är mål man inte tror man kan klara av för att peppa sig själv att nå något man länge längtat efter. Det går inte att säga vad som är rätt eller fel. Det viktigaste tror jag är att vi lär känna oss själva för att veta vad vi mår bra av. Det som är rätt för någon annan kanske inte är det rätta för dig.

Själv är jag en sådan som mår bra och blir motiverad av att ha små mål. Inför 2019 har jag därför satt upp följande mål:

1. Jag vill ha massor av familjetid och gärna semestra tillsammans.

2. Jag vill lära mig att ljussätta med fotolampor när jag fotograferar särskilt om det är mörkt inomhus. Jag vill också lära mig att ljussätta för att skapa olika effekter i foton. Jag fick fotobelysning i julklapp så jag är superladdad för detta :).

3. Jag vill skriva. Jag vill skriva en artikel som vänder sig till de som lever med autoimmuna sjukdomar, andra sjukdomar eller negativa tankar. Jag vill få möjlighet att hjälpa andra och använda de erfarenheter jag har.

4. Jag vill gräva en ny rabatt. En ny Dahliarabatt. Ett litet problem bara… Mannen tycker liksom att jag har tillräckligt många rabatter och barnen tycker vi ska bygga en utomhusskateramp i trädgården istället… Erik tycker att om jag gräver en ny rabatt borde jag kanske lägga igen en annan så det inte blir så mycket jobb för mig. Han har väl kanske rätt men han har ju inte riktigt förstått att det inte går att ha för många rabatter 😉 Här gäller det att hoppas på att han inte läser detta och helt enkelt lägga fram det bra! 😉

5. Jag vill jobba med en till talangjakt på teatern för ungdomar och fördjupa mig i stresshantering för lärare när jag arbetar med skolutveckling.

6. Jag vill fortsätta att leva livet fullt ut och njuta av varje årstid. Jag vill hjälpa och inspirera men också leva ett liv utan stress i ett lagomt tempo 🙂

Det var nog allt 🙂

Jag är mer än nyfiken på vad ni har för mål inför det nya året. Kan tänka mig att många av er har mål som man helst håller för sig själv. Så är det ju med mig med. Visst har jag några privata/hemliga mål såklart. Det ska man ha tycker jag!

Glöm inte att du är värdefull och fantastisk med eller utan mål 🙂

Till veckan tänkte jag ge er recept på en god soppa samt inspiration till den vackraste vårbukett jag vet om.

Kramar / Hanna W

 

4 Comments

 • Kate

  Liknande mål som Dig har jag… Mer tid för vår stora bullriga familj, träning & fotografering. Lite ridturer då och då på min käresta systers och dotters islandshästar vill jag också hinna med. Och så vill jag lära mig att sticka raggsockor… Jag vill så himla mycket.. 😉
  Fler timmar på dygnet till allt, kanske vore bra…!!
  Vad roligt att lära sig mer med ljussättning, det kan jag ingenting om….
  Ha det bäst, kraaam Kate

  • hanna.wahlstrom

   Låter som att du har en bra plan tycker jag! Önskar mig också fler timmar på dygnet 😉
   Raggsockor måste ju vara jätteroligt att kunna. Tack för att du delar med dig av dina mål. Kram / Hanna

 • Maria

  Har inte tänkt så mycket på mål förrän de senaste åren. Har så mycket jag vill lära och göra, sätter oftast igång med allt på en gang . Så det är ett av målene jag har i år – En sak i taget. Sen skal jag ta hand om mig lite mer, ge mig själv lite egentid. Göra färdigt våran köksträdgård vi började på i höstas. Hönor skal få flytta in. Vill lära mig surdeig, och mormors sås . Ha en vårmarknad här på gården – uthus skal tömmas. Har nu i manga år tänkt att jag skal starta en gårdsbutik här, vill skapa min dröm här på gården , skal ha bestämt mig i år. ❤️
  Lycka till med allt ❤️

  • hanna.wahlstrom

   Hej
   Vad roligt och inspirerande att höra om alla dina drömmar med köksträdgård, vårmarknad och gårdsbutik m.m. Låter fantastiskt alltihop. Stor kram och tack för att du delar med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *