Recept

Grön ärtsoppa. Favorit under höst och vinterhalvåret.

Hej!

Vill tipsa er om en jättegod soppa som går väldigt snabbt att laga till. Tycker det är så gott med soppa på höst och vinterhalvåret och denna passar både som förrätt till middag eller som en egen rätt i sig. Soppan kan med fördel serveras med något gott bröd som t.ex. fröknäcke med brieost, surdegsbröd, rågbröd, filmjölksbröd, vitlöksbröd eller liknande.

 

Grön ärtsoppa

600 gram frysta små fina gröna ärtor

1/2 gul lök

2 dl matlagningsgrädde

7-8 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning (jag använder markatta ekologisk)

0,5 tsk salt

 

1. Hacka lök och fräs den i stekpanna tills den är blank och gyllengul

2. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen i en kastrull

3. Tillsätt frysta ärtor, lök och salt. När det kokar upp låter du soppan koka i 5 minuter under lock

4. Mixa soppan och tillsätt grädde

5. Koka upp och servera sedan soppan tillsammans med lite hembakt bröd eller varför inte lite fröknäcke med brieost

 

Kramar / Hanna W

One Comment

  • Kate

    Ljuvligt med soppa.. Vill man lyxa till den kör jag på riktig grädde och serverar med räkor och en klick creme fraische..
    Vi åt krämig champinjonsoppa i fredags med rostade toast med senap och skinka.. Mumsigt.
    Älskar soppa så gott och så lättlagat.
    Njut av söndagen, kraaam Kate

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *