Inredning,  Trädgård

Inspiration vårbukett

Hej!

Hoppas att helgen varit bra och att ni haft möjlighet att njuta av lite januarivinter. Vi har varvat längdskidor med skridskor, släktkalas och brasor i kaminen. Tänkte att jag skulle visa er helgbuketten. Det här är mina absoluta favoriter när det kommer till snittblommor för våriga buketter.

Ranunkel kan man ju inte annat än att älska. Försökte odla dem i trädgården men lyckades inte så bra tyvärr. De skira anemonerna som kommer i flera färger nu är ju så söta och prärieklockan är en favorit hela våren och sommaren. Den här är veckad och har en mjuk puderrosa nyans. Man köper dem som knippen med flera blommor på samma stjälk. Papegojtulpanen är lite rolig. Så krispig och härlig. Har även blandat i några videkvistar för lite extra vårig känsla.

Några små vårlökar har fått flytta in hos oss i krukor. Pärlhyacint och krokus. Har planer på att göra en krans av dem lite längre fram!

Eukalyptus är en favorit året om och jättefin att blanda i de flesta buketter tycker jag. De doftar så gott och är även fina att torka. Annars är blåbärsris ett bra tips att blanda i våriga buketter samt björkkvistar och vaxblomma.

Avslutar med en tulpanbild. Vem får inte vårkänslor av en krispig tulpanbukett. Vinter ute men vår i hjärtat.

Kram / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *