Festligheter,  Recept

Semmelbak och snöväder

Semlor med hemmagjord mandelmassa efter en utedag i snön. Finns det något bättre?! Jag vet faktiskt inte men idag känns det i alla fall inte som det. När jag var liten hade mamma ofta pysslat ihop semlor till oss när vi kom in rödkindade med kalla tår från pulkabacken. Mammas mandelmassa alltså. Så enkel men det godaste som finns ju.

Här ska ni få receptet:

Mammas mandelmassa

En påse sötmandel 200g

1 till 1 1/2 äggvita beroende på vilken konsistens man vill ha

Florsocker ca 2 till 2 1/2 dl beroende på hur söt man vill ha sin mandelmassa.

Jag brukar mala mandeln i en mandelkvarn för det är ju så mysigt tycker jag. Opraktiskt och mandeln hamnar lite överallt men jag tycker det hör till. Det går förstås bra att bara finmala den i en hushållsassistent istället. Blanda sedan i äggvitan och tillsätt sedan så mycket florsocker du önskar. Det är så olika hur söt man vill ha mandelmassan så det är svårt att skriva en exakt mängd. Mixa eller rör samman alltsammans. Klart!

Min yngsta son vill gärna ha chokladsemla istället. Vilken tur att semlor går att variera så mycket 🙂

Önskar er en härlig fredag!

Kramar / Hanna W

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *