Recept

Minisemlor med hemmagjord mandelmassa

Hej fina ni!

Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på goda minisemlor. Gillar det här med miniformat. Receptet är lite ändrat men kommer ursprungligen från ”mitt kök.expressen”.

Minisemlor
(Blir ca 32 stycken. Jag gjorde halva satsen när jag bakade i helgen)

25 g jäst för söta degar

2 1/2 dl mjölk

75 g mjukt smör

2 krm salt

1 tsk malen kardemumma eller stötta kardemummakärnor

1 dl strösocker

1 ägg

8-9 dl vetemjöl

Pensling

1 ägg

Fyllning 

Grädde

Mandelmassa (färdig från affären eller gör egen)

Recept på enkel och jättegod hemmagjord mandelmassa hittar du här!

Garnera med

Vispgrädde

Florsocker

Gör så här

Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen. Var noga med att alla jäst löser upp sig i vätskan.

Tillsätt smör i klickar, salt, karde­mumma, socker, ägg och mjöl. Arbeta degen i köksmaskin 10-15 minuter. Jäs under bakduk, 30-40 minuter.

Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i  bitar och rulla till runda bullar. Lägg på plåtar­ med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk,­ 30-40 minuter.

Vispa upp ägget. Pensla bullarna med äggvispet. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 5-8 minuter eller tills de är klara. Låt svalna på bakgaller under bakduk.

Skär av ett lock på bullarna. Gör ett hål i den understa delen. Fyll hålet med mandelmassa.

Vispa grädden. Klicka eller spritsa den på bullarna. Lägg på locken. Sikta över florsocker.

Bröden går bra att frysa 🙂

Många kramar från Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *