Hej fina ni!
Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på goda minisemlor. Gillar det här med miniformat. Receptet är lite ändrat men kommer ursprungligen från ”mitt kök.expressen”.
25 g jäst för söta degar
2 1/2 dl mjölk
75 g mjukt smör
2 krm salt
1 tsk malen kardemumma eller stötta kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 ägg
8-9 dl vetemjöl
Pensling
1 ägg
Fyllning
Grädde
Mandelmassa (färdig från affären eller gör egen)
Recept på enkel och jättegod hemmagjord mandelmassa hittar du här!
Garnera med
Vispgrädde
Florsocker
Gör så här
Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen. Var noga med att alla jäst löser upp sig i vätskan.
Tillsätt smör i klickar, salt, kardemumma, socker, ägg och mjöl. Arbeta degen i köksmaskin 10-15 minuter. Jäs under bakduk, 30-40 minuter.
Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i bitar och rulla till runda bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk, 30-40 minuter.
Vispa upp ägget. Pensla bullarna med äggvispet. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 5-8 minuter eller tills de är klara. Låt svalna på bakgaller under bakduk.
Skär av ett lock på bullarna. Gör ett hål i den understa delen. Fyll hålet med mandelmassa.
Vispa grädden. Klicka eller spritsa den på bullarna. Lägg på locken. Sikta över florsocker.
Bröden går bra att frysa 🙂
Många kramar från Hanna W