Uncategorized

Årets beställning av fröer till trädgården

Vit luktärt. Bild från vår trädgård.

Hej

Alltså jag älskar det här med att trädgårdsplanera inför sommaren. Tänkte jag skulle ge er några tips på härliga fröer som går att beställa. Förra året sådde jag mest rosenskära, spanska jungfrun, tomater, luktärt och blomman för dagen men i år kommer jag så desto mer. Här är min lilla fröbeställning som jag hämtade från brevlådan i morse. Älskar att packa upp fröpåsarna och speciellt de med matta lite tjockare fröpåsar. Allt finns att beställa hos Impecta.se samt fröshop.se. Bilderna är lånade från deras webshop.

 

Blomstermorot Dara – Ny för mig men den ser ju alldeles ljuvlig ut. Tänk er en spretig stor bukett av dessa! (Längst upp till höger i kollaget)

Olika sorter av lukärt – Bästa att så verkligen och blommar ju i en hel evighet. Ja tills frosten kommer. De gillar att klättra och jag klipper små söta buketter att ta in och ha på bordet.

Jag kommer så sorterna:

Mollie Rilestone

Spencer Wiltshire Ripple

Royal white

Black night

Ringblommor – Har alltid tänkt att det bara finns i färgen gul och orange men hittade vita och puderrosa sorter i år. Hoppas att de blir som på bilden 🙂 Beställde dessa sorter:

Snow princess

Bronzed beauty (längst ner till vänster i kollaget)

Touch of red buff

Rosenskära – En stor favorit hos mig. Får inte nog av denna blomma. Tycker dock att det är svårt att få plantorna så där kraftiga som man vill ha dem när man sår själv. De blir nästan bättre när jag köper dem som plantor faktiskt. Kom på det nu.

Solrosor – Jag är kär i de lite blekröda, gammelrosa varianterna men såklart vill jag även så fina stora gula klassiker.

Beställde Ms Mars (längst upp till vänster i kollaget)

Blomsterlin – Nyhet  för mig. Tänker mig att den kommer vara fin i småbuketter tillsammans med luktärt.

Zinnia – Hittade en sort med stora heldubbla vita blommor i år. Zahara Double White heter den (längst ner till höger i kollaget)

Hoppas ni hittat lite inspiration och kom ihåg: Det går ju jättebra att så i kruka även om man inte har trädgård med rabatter. Lovar uppdatering såklart om hur det gick med mina plantor.

Rosenskära. Bild från vår trädgård.

Nu kom jag på något jag glömt att beställa….Pionvallmo!!!! Måste genast googla upp någon bra sort 😉

Kramar / Hanna W

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *