Hej
Här kommer ett baktips så här på fredagen. Nämligen Browniecookies. Sega, lite kladdiga, enkla att göra och så goda! Vi är inne i en kalasbubbla just nu då Noah och Love är födda med en dags mellanrum. Det blir en hel del bakning och fixande inför kalas. Jag älskar att ordna kalas. Detta recept kommer från Fridas bakblogg.
Browniecookies
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggsmeten tills allt blivit väl blandat.
Vänd till sist ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

Fredagsbukett med ranunkler, anemoner, tulpaner och eukalyptus.
En liknande kaka som jag måste baka i helgen är Roy Fares American cookies med tre sorters choklad samt marshmallows. En kollega bjöd oss på dem på jobbet idag och de är verkligen så goda.
American cookies with marshmallows
Ingredienser:
70 g smör, rumstempererat
100 g farinsocker, (1,5 dl)
45 g strösocker, (0,5 dl)
55 g ägg, (1)
120 g vetemjöl, (2 dl)
40 g kakao, (1 dl)
5 g bikarbonat, (1 tsk)
2 g salt, (0,25 tsk)
50 g mörk choklad, 55 %
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad
1 handfull minimarshmallows
Gör så här: