Inredning,  Trädgård

Älskade magnoliakvistar- Tips om hur du får dem att blomma

Hej

Vilket fantastiskt vinterväder med strålande sol. Här kommer mitt bästa Söndagstips! Köp hem en kvist Magnolia och låt den få blomma inomhus. Garanterat vårkänsla jag lovar. För att det ska bli så bra blomning som möjligt har jag en liten lista på mina bästa tips:

 

1. Låt den få en bred, spetsig, diagonal snittyta så kvisten kan suga upp så mycket vatten som möjligt.

2. Den vill stå ljust så gärna vid ett fönster.

3. Den vill ha det varmt så gärna i närheten av ett element.

4. Den tycker om att bli duschad med lite vatten då och då.

5. Låt den få stå i en stor vas med mycket vatten. Ge den inte iskallt vatten utan snarare lite varmt vatten. Aldrig varmare än 50 grader.

6. Titta hur knopparna ser ut när du köper kvisten så de inte är torkade. Då kommer de inte att blomma.

 

Det är alltid spännande att se hur resultatet blir och hur många knoppar som kommer blomma. Hur länge de står sig när de väl blommar är svårt att säga då det beror mycket på rummets temperatur, ljus m.m. Ett tips är att flytta grenen bort från elementet när den börjat blomma. Står den lite svalare när den väl börjat blomma får man en längre blomning. En blomma har inte jättelång blomning i sig men det fina är ju att det kommer fler blommor och knopparna i sig är så vackra. Magnoliaknopparna är kanske som allra vackrast innan de slår ut eller vad tycker du?!

Magnoliaknoppen har ett budskap.

Vi vet inte exakt hur den kommer se ut när den slår ut. Vi kan gissa på ett ungefär men blomman kommer ha unika detaljer som gör den speciell. Ibland är vi snabba att döma andra människor. En människa som kanske inte blommat ut helt än och fått möjlighet att visa det där fina alldeles speciella. Magnoliaknoppen talar om för oss att ge alla en chans. Att tro på att det finns något där. Något fint som kommer blomma ut en dag!

Önskar dig en fin Söndag

Kramar / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *