Uncategorized

Falafel med halloumi – Tips till påskbordet!

Hej!

Tänkte att ni skulle få ett jättegott och nyttigt recept på Falafel med Halloumi. Ni som känner mig vet att jag är väldigt förtjust i hemmagjord Falafel. Under en sommar då jag bodde i Israel och var med i ett projekt inom cancerforskning på Weizmanninstitutet fick jag lära mig älska denna underbara maträtt. Det är deras nationalrätt och längs gatorna fanns alltid stånd där man lagade falafel över öppen eld. Tycker det är så gott att äta dem till en krispig sallad med avokadosalsa i pitabröd. Goda som tillbehör till sallader även utan bröd såklart. För er som börjat fundera på påskmaten är detta ett tips om man vill ha en vegetarisk rätt på bordet. Tycker det är så skönt med påsken och påskmaten. Inga krav liksom 😉 Känns som att man kan äta precis det man gillar allra mest!

Falafel med halloumi

Det här behöver du:

1/4 dl solrosolja eller liknande

1 pkt kikärtor (paket 380g varav 230 gram ärtor)

1 krm chiliflakes

1 krm salt

1 msk bladpersilja

1/2 pressad vitlöksklyfta

Lite honung

Ett halvt paket halloumi

1 1/2 msk majsmjöl

Gör så här:

Riv halloumiosten grovt.

Övriga ingredienser mixas i en hushållsassistent till mjuk konsistens utan bitar.

Blanda sedan ner den rivna halloumiosten med en sked.

Forma till bollar och stek försiktigt i smör i stekpannan tills de fått färg runt om.

Avokadosalsa:

Mosa en avokado och tillsätt några droppar lime så håller den sig grön och fin!

Enkelt, gott och nyttigt

Kramar / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *