Trädgård

Mitt bästa vårtips – Överraskningskrukan

Hej fina ni!

Nu ska ni få mitt bästa vårtips.

Egentligen är det kanske ett hösttips men det är på våren man får njuta av resultatet. Jag brukar alltid köpa blomsterlökar i olika sorter på hösten och stoppa ner fullt av dem i olika krukor, hinkar eller korgar. Jag planterar dem på olika djup så att de ska få olika blomningstid. På så vis kan jag plantera dem i olika lager. Jag låter dem sedan stå i växthuset över vintern (isolerar krukorna) och tar sedan in dem i uthuset på vårvintern. Då är det ca + 2 grader där inne. Jag börjar vattna dem lite försiktigt och vips så börjar det spira och gro. Man kan även ha dem stå inomhus hela vintern om de står mörkt och svalt t.ex i ett garage men det får inte bli mer än + 5 grader. De ska ha väldigt lite vatten.

Det roliga är att jag alltid hinner glömma vad jag stoppade ner i krukorna så det är verkligen en överraskning när de tittar upp. Den första vita tulpanen har precis tittat fram så det verkar som att det första lagret består av ett gäng vita tulpaner!

Krukorna/hinkarna/korgarna har nu fått flytta tillbaka in i växthuset. Helt underbart att kunna njuta av grönska och blomning redan nu i tidig april. För oss som bor i norr är vi inte så bortskämda med det.

Läs mer om hur du planterar dem lager för lager Löktårta tips från Blomsterlandet

Kramar från Hanna W

 

2 Comments

 • Karin

  Härliga bilder! Verkligen enkelt och effektfullt med tulpaner i krukor. Efter flytt och renovering hade jag helt glömt bort att jag petade ner några lökar i ett par krukor, nu har de stått ute hela vintern och nu har det kommit upp grönt. Under vilka tulpaner jag planterade? 🙂
  Glad Påsk!

  • hanna.wahlstrom

   Vad kul! Vad spännande att se vad som kommer upp. Det är ju det som är halva nöjet tycker jag att man glömt vad man petat ner!
   Kram / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *