Festligheter

Påsklov i Vemdalen

Hej kära ni!

Tänkte visa er några bilder från påskfirande i Vemdalen. Svenska fjällen på vårvintern är något alldeles speciellt särskilt när vädret visar sig från sin allra bästa sida. I år firar vi påsk och påsklov tillsammans med Eriks familj i Vemdalsskalet.

För den som tycker om renar är det inte helt ovanligt att man stöter på dessa på bilvägen på väg upp på fjället. De bruka stå vid vägkanten och hälsa välkommen. Vi är inte ensamma om att åka just till Vemdalen och flera bilar stannar till på vägen upp för att få möjlighet att titta närmare på renarna.

Huset vi bor i ligger alldeles intill skidbacken vid Skalspasset. På så vis är det enkelt att åka in till stugan för att äta lunch. Till vår glädje har stugan altan i kvällssol med möjlighet att se solen försvinna ner bakom bergen på kvällen.

Barnen tycker om att ha After Ski och det bjuds på spellistor från Spotify med favoritlåtarna och små alkoholfria drinkar och tilltugg.

Här har farmor och farfar ordnat med bubbeldricka med goda små frukter i.

Jag har åkt snowboard sedan jag var 16 år och Erik har åkt längre än så. När barnen var små ville vi att de skulle få möjlighet att lära sig åka både slalom och snowboard. Skidor är betydligt enklare att lära sig från början men vi åkte alltid halva dagen med skidor och sedan snowboard efter lunch med sele. En vanlig skidsele fungerar bra. Man får fästa om den så att den är fäst vid ena sidan vid höften. Numera är det snowboard som gäller för båda pojkarna då de tycker att det är så roligt att åka park med bräda. De är med i en liten snowboardklubb där vi bor och har träffat andra barn som också tycker det är roligt med brädåkning.

Något som är bra är att när du köper liftkort i Vemdalsskalet så gäller det även i Björnrike och Klövsjö. Vemdalsskalet är min favorit. Det stora skidområdet har nedfarter som passar alla. Två mysiga toppstugor (Hovdestugan med mysig fjällstugemiljö med renfällar samt Skalsfjällets toppstuga med mer modern inredning och en utsikt över de vitklädda fjälltopparna).

Vemdalen har ett fint barnområde med lifttunnel där barnen åker på rullband. Det finns en häst som har slädturer i skogen och värmestuga. Här hittar du också Vemdallsskalets torg med bageri, café, ica, läkarstation, concept store, uthyrning, restaurang, hotell och en inredningsaffär. Ett fint och mysigt torg.

Skalets Inredning

På andra sidan vägen annordnas vesselturer varje timme för den som vill komma upp på fjället och kanske åka längdskidor. Mer om det i nästa inlägg.

Kan varmt rekommendera Vemdalen om ni funderar på en fjällsemester framöver. Backar för alla verkligen och väldigt mysigt med genuin fjällkänsla. Min favorit i de svenska fjällen.

Kramar från / Hanna W

 

2 Comments

  • Kate

    Vårvintern är ju sååå fantastisk, men nu har ju vi fått njuta av nära nog en försommar den här påsken !!!!
    Batterierna är fulladdade om man säger så!!
    Njut av nya veckan som är i antågande !
    Kraaam Kate

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *