Trädgård

Mellan körsbärsblommor och hästhagar – Våren, en lycklig tid för alla?

Vilken underbar tid det är nu. Önskar man bara kunde stanna tiden! De vackra rosa japanska körsbärsblommorna fullständigt fyller oss med lyckliga vårkänslor. Dofterna, förväntan och pirret ni vet. Dagliga promenader är det bästa just nu. Jag vill inte missa någonting.

Samtidigt vet jag att du finns här som kanske inte upplever de lyckliga vårkänslorna just nu och jag tror är viktig att prata om.

Jag vet att flera av er läsare kämpar med saker i livet. Sjukdom, sorg, stress, saknad, tomhet. När de känslorna är närvarande kan våren kännas svår att ta in. Man känner sig kanske inte som en del av den riktigt. Man borde vara så glad och fylld av vårkänslor men istället kanske man bara vill dra sig undan och glömma våren. Till dig som kämpar vill jag bara säga att du inte är ensam. Jag har fått många meddelanden med människor i just din situation. Det är ok att inte ha de vårkänslor som man kanske tror förväntas av oss men våren kommer i alla fall. Jag tror verkligen att den kommit för att väcka liv i oss och för att hjälpa oss genom det svåra i livet. Den vill tala om att ”jag” är här även om du är ledsen. Sätt dig under mina körsbärsblommor och bara vila. Naturen är fantastisk och läkande och även om det inte känns så just nu så försöker den leta sig in i ditt hjärta och göra det lite ljusare och lite lättare. Naturen är skapad just på det sättet. Det är meningen med att vi har vår natur. Den är skapad för oss för att vi ska få vila och för att vi ska hitta glädje. Det tror i alla fall jag!

Det här är en bild från förra året i Maj. Våra höga bigarråträd i full blom. De är fyllda med knoppar nu som bara väntar på att få slå ut.

Igår var jag och besökte världens sötaste mjukaste lilla häst. Den kan verkligen omfamna våren. Rullar runt i det bleka vårgräset och gör små skutt över vårbäcken i hagen. Så bekymmerslös, så lugn, så full av liv och så fri!

Var rädd om dig!

Många kramar / Hanna W

 

 

2 Comments

 • Karin

  Åh, som jag håller med dig. Förut bodde jag på landet och mådde så bra att ha naturen och djur runt omkring. Sen förändrade sig livet bl a på grund av jobb och nu saknar jag så närheten till ”riktig” natur, men jag jobbar på att komma närmare naturen igen. Kram

  • hanna.wahlstrom

   Ja tänk att vi har naturen helt gratis men ofta kanske glömmer bort den lite i allt annat som ska göras och fixas. En skatt verkligen!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *