Recept

Morot och majssoppa med kokosmjölk och chili – vegetarisk och vegansk

Mars månad och en massa härlig snö ligger kvar. Älskar att göra en brasa och koka ihop en enkel soppa gärna med hembakt bröd till eller fröknäcke. Nu ska ni få receptet på en underbart god soppa som är enkel och snabblagad. Fungerar som egen rätt eller att servera i en mindre skål som en förrätt. Vegetarisk och vegansk. Utgick från ett recept jag hittade men har ändrat en del. Det brukar bli så.

Morot och majssoppa med chili

8 skalade morötter skurna i grova bitar

1/2 gul lök hackad

1 klyfta vitlök hackad

En halv färsk chili hackad (eller gärna mer lite beroende på hur stark den är)

7 dl vatten

En grönsaksbuljongtärning ( jag använder alltid Markatta ekologisk)

1/2 dl majs

3 dl kokosmjölk

Saften av 1/2 lime

1/2 krm salt

Gör så här:

1. Fräs lök, vitlök och chili. Häll i vatten + buljongtärning och låt det koka upp.

2. Lägg i morotsbitarna. Sänk värmen och låt det koka 5 minuter. Tillsätt majs och låt det koka ca 10 minuter till eller tills moroten mjuknat.

3. Tillsätt kokosmjölk och pressa i lime. Mixa med mixerstav tills soppan är slät

4. Smaka av med salt.

Färdig att servera.

Önskar er en fin fredag!

Kram/ Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *