Festligheter,  Uncategorized

Dubrovnik, sista anhalten på resan

Hej!

Här är Dubrovnik. En vacker medeltidsstad vid havet. Här har man spelat in en del av serien ”Game of Thrones” för er som sett den ( jag har inte sett den själv). Den vackra stadsmuren ringar in gamla stan som är som en labyrint av smala gränder mellan vackra husfasader. Vi bodde i en lägenhet vi hyrt via AirBnb. Hyrbilen lämnade vi tillbaka vid flygplatsen innan vi reste tillbaka.

Vi körde upp på ett berg med underbar utsikt över staden. Här fanns promenadstigar bland olivträd, lavendel och andra blommor.

Man kan vandra längs med muren och se solnedgången.

På kvällen är det många besökare på grändernas restauranger. Mycket fisk serveras men också Italiensk mat. Grillad tonfisk är min favorit.

En sista bild från lägenhetens pool.

Älskar ju Hortensia!

Vill tacka er för att ni tagit del av vår lilla resa. Tack för meddelanden på instagram och frågor. Jag försöker svara så bra jag kan och är det något mer ni funderar på så skriv gärna igen eller kommentera här på bloggen.

Resan är slut och det känns som att vi upplevt många vackra platser och tagit del av mycket historia. Har läst på en del om krigen i Balkan. Så mycket sorgligt som hänt här i dessa vackra länder. Jag skulle mer än gärna åka tillbaka och Juni var en jättebra tid att åka på innan turistsäsongen drar igång. Nästa gång tar vi med oss barnen. Då tror jag inte vi skulle åka runt lika mycket utan mer stanna kring Split och öarna intill.

Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *