Trädgård

Sommarlovsmorgon och pioner

Hej

Har ni några morgonrutiner på semestern när ni är hemma?

Jag har kommit på att det är lite mysigt att ha sina rutiner och när tonåringen i huset hade egna förslag så var vi inte sena att hänga på.

Det bästa är att vakna tidigt innan någon annan vaknat. Smyga ut i växthuset med en tallrik kylskåpskall fil och bär. Sitta i kökssoffan under vindruvorna och planera lite för dagen. Ta den dagliga morgonrundan mellan perennrabatterna för att spana efter pionknoppar. Gärna barfota för att känna daggen i gräset. Tystnad. Ibland får jag sällskap av en liten katt eller två.

Här ser ni mina gladioler i kruka. De växer så de knakar. Grävde ju upp knölarna förra året, vinterförvarade dem och satte dem i jord i våras. Nu hoppas jag på rik blomning. Penséerna fortsätter att blomma och i den lilla krukan är en ny ros som jag fått av en kompis. Lill Lindfors heter den. Zinkkannan hittade jag på en loppis för en billing peng.

Dessa pionknoppar alltså! Är de inte som allra finast precis innan de slår ut?! Eller är de som mest magiska kanske när de är som stora fluffiga pompoms!

Sara Bernhardt heter sorten.

Vår tonåring har bestämt sig för att gå upp klockan 9 varje morgon för en power walk. Hans fotbollstränare tyckte det var en bra morgonrutin för att vakna till liv. Noah som är minst sagt morgontrött tyckte detta lät bra. Jag var förstås inte sen att hänga på. Idag var det premiär. Lillebror stannade inne och kikade på sommarlovsmorgon. Det visade sig dock att den omtalade powerwalken endast innefattade ett varv runt kvarteret på 9 minuter i badtofflor… Suck alltså. Tonåringar… 😉 Men jag fick min lilla pratstund med honom när vi traskade bredvid varandra. Kvalitetstid. Sedan fortsatte jag en långpromenad över åkrarna och plockade med mig en bukett ängsblommmor hem.

Klockan 10:00 mumsade vi nybakt bröd från bageriet. Vi har ju ingen ugn just nu och det lilla bageriet ligger inom promenadavstånd och har himmelskt gott surdegsbröd!

Tror faktiskt vi kommer fortsätta med dessa rutiner men imorgon ska tonåringen ha springskor på och utöka längden på sin omtalade power walk tycker jag ;).

På bilden till vänster ser ni mina luktärter som jag sått. Även de växer så det knakar och klättrar längs bambustöd i krukan.

Måste bara visa er denna bild. När man är tonåring och måste kolla in något på Youtube men det är för ljust av sommarsolen som lyser in genom fönstret. Då måste man ju hitta en lösning på det liksom 😉

Kram / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *