Uncategorized

Tillbaka på vår kära ö – Öland

Hej!

Här kommer ett vykort från vackra Öland. Äntligen är vi tillbaka. 15:e året i rad och barnen tycker så mycket om att återse sina sommarkompisar.

Det kändes lite osäkert om vi skulle få några stranddagar eftersom det varit så kallt denna sommar men vi är så tacksamma som fick tre underbara stranddagar med riktigt Ölandsväder! Stranden är så fin i Bödabukten och det går att promenera längs den långa strandremsan till vågornas brus.

När jag frågar barnen om vad det bästa med Öland är så är det absolut kompisarna i alla åldrar som återkommer varje sommar! De är så snälla med varandra och alla får vara med. Vi bor i stuga, de andra familjerna som vi umgås med bor i husvagnar och mina föräldrar bor i husbil på gården.

Morgonen börjar med att barnen smiter över till mormor och morfar för att äta frukost innan dagens aktiviteter drar igång. De cyklar sedan och hämtar upp sina vänner. I år har det varit sommarlovsfotboll med barn och vuxna. Fler och fler barn har hängt på så jag tror det var närmare 30 stycken som mest. Ryktet spred sig 😉

Jag älskar att Öland är så rofyllt. Här är en bild från Byrums Raukar där vi hade fredagsmys en kväll. Vi packade korgen full med jordgubbar, melon, popcorn och choklad. Satt på picknickfiltar med kompisar och byggde stentorn i solnedgången. Stranden är en fin stenstrand med släta stenar som enkelt går att bygga torn av. Vem bygger det högsta tornet?

Vid stranden finns små söta stenhus och kor som smyger omkring i solens sista strålar.

Underbara sommarkvällar som man önskar aldrig tog slut!

Ölandstips i nästa inlägg!

Kramar / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *