Trädgård

Mina älskade Dahlior fyller nu växthuset!

Hej!

Hoppas ni har en fin Septemberhelg. Här fyller vi helgens dagar med att sätta lister i köket, måla tak, baka till barnens sista fotbollsmatcher för säsongen, pyssla med min dahliaodling och så middagsbjudning hos våra vänner som bor en timme bort. Lyxigt att bli bortbjudna och världens godaste mat fick vi. Nybakade tortillabröd med en massa godsaker till och minipavlova till efterrätt. Vi mammor pratade om allt som hänt sedan sist medan barnen spelade brädspel och gosade med husdjuren. En jättemysig fredagkväll.

Måste få visa er mina skatter i växthuset. Ljuvligaste dahlian ”Café au lait” blommar nu för fullt under vindruvorna som hänger precis ovanför. Visst är färgen helt underbar! Ljust puderrosa först och blir sedan mer beige i färgen. Älskar den!

Hade med mig en trädgårdsbukett som gå-bort-present i Fredags. Tycker om att plocka små buketter att ge bort. På bild ser ni förutom Café au lait en liten pompomdahlia som heter Pink skin. Doftljuset  ”autumn leaves” och sammetspåsen kommer från Lagerhaus. Lagom storlek på påsen för att kunna peta ner några små gåvor med hösttema. I buketten ser ni även hortensia från trädgården som nu är limefärgad istället för vit samt luktärt, rosor och blad från vinrankan samt sparrisen.

En närmare titt på pompomdahlian ”Pink skin”.

”Café au lait” är en tallriksdahlia och ska bli runt 20 cm i diameter.

Här har vi dahlian ”White perfection” som även den är en tallriksdahlia.

Mina dahlior växer mellan spetsgardiner och är omringade av en del grönsaker som tomater, chili, gurka och djungelgurka.

Jag hoppas kunna uppdatera er med fler sorter så snart de slagit ut!

Kramar / Hanna W

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *