Trädgård

Årstidsväxling, kärleksört och att gå i ide.

Hej!

Övergången från September till Oktober månad har verkligen märkts i trädgården. Många av sommarblommorna som jag odlat har frusit sönder om natten. Pelargonerna och medelhavsväxterna har flyttat in och vinrankan har tappat alla sina blad. Dahliorna blommar fortfarande i växthuset och i rabatterna kan man hitta höstanemoner och kärleksört tillsammans med hösthortensia som ivrigt kämpar på.

Kärleksörten är otroligt tålig att ha inne i vas. Räcker nästan hur länge som helst.

På gården har höstfärgerna tittat fram i trädgården. En färgsprakande kavalkad av färger.

Den lilla faluröda lekstugan är även den inbäddad i höstens färger och det är så kallt att vattnet i zinkbaljorna bildat ett istäcke. I grannstaden snöade det här om dagen.

Jag känner att vi ligger efter. Behöver ta upp båten och städa trädgården inför vintern. Ta bort våra utemöbler och städa på vinden. Prova ut barnens bandy och snowboardutrustning. Ja, ja. Det får ta den tid det tar som min son brukade säga när han var liten. Trots att det är mycket att göra känner jag samtidigt att man går in i någon slags vila när hösten kommer. Lite som att gå i ide faktiskt. Ett lugnare tempo, det eldas i brasan och vi har högläsning nerbädadde under varma filtar i soffan.

I nästa inlägg tänkte jag skriva lite om mina planer för Oktober månad och vad ni kommer få se här på bloggen!

Kramar / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *