
Hej på er och trevlig helg!
Idag tänkte jag att ni ska få ett jättegott vegetariskt recept av mig. Hösten är tid för varma grytor och soppor tycker jag. Denna passar både som en lunch eller som en bjudrätt till middag. Grytan är helt vegetarisk men man kan såklart byta ut halloumi mot stekt kycklingfilé om man inte tycker om vegetarisk mat. Grytan serveras varm tillsammans med Naanbröd och ris. Grunden till receptet kommer från Ica men är lite omgjort i mängderna.
Palak Paneer
Det här behöver du till 4 personer:
4 port ris
1 schalottenlök
1-2 vitlöksklyftor
2 mogna tomater
2 tsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning jag använder markatta
1 påse färsk spenat
400 g halloumiost
Eventuellt lite salt. Jag hoppade över detta då osten är salt i sig.
Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
3. Fräs schalottenlök och vitlök försiktigt i olja. När löken blivit lite glansig tillsätt 2 msk olja, tomatpuré, Garam masala och ingefära. Låt det puttra ihop i 3-4 minuter. Rör under tiden och var försiktig så att det inte bränns.
4. Tillsätt tomater, krossade tomater, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.
5. Vänd ner spenaten när grytan är färdig. Den ska inte kokas.
6. Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.
7. Blanda ner osten i grytan. Om du gillar salt så kan du smaka av med det. Jag tycker inte det behövs då både osten och buljongen är salt.
8. Servera genast med ris och Naanbröd. Jag köpte färdiga Naanbröd denna gång som man penslar med smält smör och värmer i ugnen i 3 minuter.

Önskar dig en fin Oktoberhelg!
Kramar / Hanna W