Hej!
Tänkte jag skulle titta in och önska er en trevlig helg!
För oss betyder denna helg starten på höstlov. Kanske för flera av er också?!
Barnen är lediga och även jag och Erik. Barnen mår bara fint. De har börjat spela bandy och trummor på Kulturskolan. Noah är med i ett rockband och Love i en slagverksorkester. Skolan rullar på och båda trivs toppen! Så skönt som förälder. Det jobbigaste som finns är ju när ens barn inte mår bra. Jag har haft några jobbiga veckor med mycket ledvärk men vi har en plan 🙂 Tycker i alla fall att jag haft möjlighet att njuta av alla höstens vackra färger även om tröttheten varit påtaglig.
Tänkte dela med mig av en favorit i repris. Kanske något att baka tillsammans med barn/barnbarn under lovveckan eller kanske att bjuda på som efterrätt till en höstmiddag med vänner. American cookie och kladdkaka i ett. Kan inte bli fel! Här kommer receptet.
Chocolate Chip Cookie Kladdkaka
100 g Smör
2 Ägg
1.25 dl Farinsocker
0.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad eller ljus vilket man gillar bäst
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm.
Smält smöret.
Rör ihop ägg, farin- och strösocker.
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
Rör ner alla Chokladknapparna förutom 1/2 dl knappar.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen hamnar i botten av kakan annars.
Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen.
Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.
När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna i ett mönster. De smälter då.
Serveras med vaniljglass och kanske några bär.
Kakan är jättegod även dagen efter.
Tipsar också om bärljung till höstplanteringarna. Underbart söt liten växt!
Kramar / Hanna W