Uncategorized

Kransar till advent – Tips på material att använda

Hej!

Mysigaste och det mest rofyllda pysslet jag vet om!

Jag binder kransar under alla årstider men kanske allra mest kring jul. Här kommer några tips kring material när det gäller kransbindning.

Stomme

Ståltrådsring/ståltrådskrans

Halmstomme

Egen stomme av björkris

Kraftig ståltråd

Material

Cypress

Mjuken

Buxbom

Eukalyptus

Spansk mossa

Granris, lingonris och enris om kransen ska vara utomhus.

Att binda med

Grön tunn ståltråd så att tråden inte syns t.ex. en sådan här 

Brukar köpa min på en vanlig plantskola/blomsteraffär

Till denna krans har jag valt att binda cypress på ståltrådsring. Den är redan böjd och formad som ringen så den är enkel att binda fast. Klippte den i mindre delar och band fast som små buketter runt om stålringen. Buketterna ligger åt höger på höger sida och åt vänster på vänster sida. Valde att ha ett lite spretigt utseende.

Den här mosskransen band jag inför kranskursen jag ordnade i uthuset för två år sedan. Den har halmstomme och sedan har jag bundit vanlig mossa runt om med bindtråd. Dekorerade med små pärlnålar samt stjärnor som jag satte fast med pärlnålar. Två grenar murgröna sitter fast på ovansidan med hjälp av små bitar ståltråd som jag böjt som ett litet U. Längst ner band jag fast ett spetsband och en stjärna i metall.

Här kommer inlägg om kranskurs.

Kramar / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *