Recept

Saffranscheesecake till advent

Hej!

Önskar er alla en fin Fredag!

Nu ska ni få ett tips inför Advent, Lucia, till juldessert på Julaftonen eller till kanske till Nyårsfirandet.

Min saffranscheesecake är både enkel att göra och jättegod! Den är dekorerad med pepparkakor som vi bakat. Tycker om snöflingsformen. Här kommer receptet.

Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Ingredienser:

3 ägg

1 nypa salt

2 dl strösocker

200g philadelphiaost

3 dl vispgrädde

1/2 pkt Saffran

Pepparkakor

Till garnering:

Pepparkakor, lingon eller delade färska fikon och physalis

Gör så här:

Du behöver tre rena skålar. Vitorna får inte blandas med gulor så använd olika vispar, diska dem eller använd dem till vitorna först och sedan till gulorna.

1. Separera äggulor från vitor och lägg dem i varsin skål.

2.Vispa vitorna tillsammans med några korn salt till fast skum med en elvisp.

3.Vispa gulor och socker för sig poröst med en elvisp. Vispa ner philadelphiaosten mot slutet.

4.Vispa grädden för sig i egen skål.

5.Blanda ostblandningen, grädden och vitorna varsamt tillsammans med saffran.

6.Bryt pepparkakor och lägg i botten på en rund springform. Häll sedan smeten ovanpå och ställ in i frysen över natten.

7. Dekorera tårtan när du tar fram den ur frysen. Den här har jag dekorerat med pepparkakssnöflingor som jag bakat tidigare men det är också fint att dekorera med t.ex. lingon eller varför inte halverade färska fikon och physalis. Eventuellt behöver den ställas fram lite innan man ska äta den ifall den är helt genomfrusen. Det är lite olika på olika frysar har jag märkt. Idag tog vi den direkt från frysen och den var lagom mjuk.

Gillar efterrätter som går att förbereda innan gästerna kommer. Det här är absolut en sådan! Hoppas ni får en fin helg!

Kram / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *