Festligheter,  Recept

Saffransfudge med pistagenötter – Mysigt baktips till Advent

Hej fina ni!

Tänkte dela med mig av ett recept på saffransfudge med pistagenötter i. Vi smyger igång julbaket så smått 😉 Självklart kan man hoppa över nötterna om man vill.  Jag tycker det är gott med lite salt och crunch till den söta fudgen. Toppenbra kombo!

Saffransfudge med pistagenötter

Ingredienser:
1 burk kondenserad sötad mjölk
400 g vit choklad
1 g saffran

Pistagenötter saltade

Gör så här:

1. Hacka så många pistagenötter du önskar i stora bitar.

3. Smält ihop alla ingredienser på låg värme över vattenbad. Blanda sedan i de hackade nötterna.

4. Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen.

5. Sätt folie på formen och låt fudgen stelna i kylskåp

6. Skär fudgen i rutor och linda in i bakplåtspappersbitar som kolor.

Klart!

Fudgen förvaras i kylskåp
Hållbarhet upp till 3 veckor
Fudgen går bra att frysa

Önskar er en mysig Novemberfredag!

Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *