Festligheter,  Inredning

Julkalender, mönsterkavel, mjuken och julfilm

Hej!

Förra året gjorde jag en adventskalender till barnen. Istället för paket varje dag så fick de ett adventspaket varje advent med någonting som vi kan göra allihop tillsammans. Det blev verkligen uppskattat så jag tänker att det eventuellt blir en repris! Förlag på aktiviteter har jag skrivit ihop i ett inlägg förra året. Du kan läsa inlägget om du klickar här

Helgen har varit lite av en fixarhelg. Vi har klippt av mängder med vindruvor som vi inte hann med att ta tillvara på i Augusti. De som växer på Friland. Nu såg de inte lika pigga ut längre om man säger så. Har mögeltvättat staket och grindar samt fyllt på med efterlängtat granris i zinkbaljor. Lovar att visa er senare i veckan. Vinden behövde städas och mitt i allt fick vi för oss att byta rum på övervåningen. Love har fått vårt stora sovrum och vi har fått hans rum. Ingenting är klart men ett nytt litet projekt är påbörjat. Så typiskt mig. Hinner knappt avsluta ett projekt innan ett nytt är på gång 😉 Tycker ju att det är så kul! Just nu är det väl mindre kul om jag ska vara ärlig då hela övervåningen är kaos!!!

Har även hunnit med att fixa lite inomhus. Pyntat med krukor av mjuken. Älskar! Den här är från Ulriksdals trädgård. Den är så mjuk och fluffig och barrar ingenting alls. Tips från mig! Har fått uppp några stjärnor och kransar också. Ni ska få se allt lite längre fram.

Har beställt hem en kavel med detta mönster till pepparkaksbaket. Ska bli så kul att få hem den. Du hittar den hos Fru Nypon. Jag och barnen ska baka pepparkakor med deras kompisar i veckan! Mysigaste kompisdagarna har även hunnits med. Träffat barndomsvänner och en kär vän som bor en timme bort. Middagar och julfilm på bio. Har haft bra med energi efter vår resa känner jag. Ledvärken är betydligt bättre. Så tacksam för det.

Önskar er en mysig Söndagkväll!

Kramar / Hanna W

 

2 Comments

 • Kate

  Tänk dessa adventskalender…. Som man fixat i alla år. Men nu är barnen stora, och jag hitta på andra alternativ till mina dagbarn istället.
  Tänk det där ”mjuken” har jag aldrig hört talas om tidigare… Måste kolla upp det!!
  Och superfint mönster av kaveln.. jag har bara en gammal kruskavel..
  Ja, tänk hur man kan stöka till det när projekt sätts igång.
  Ha det gott, vännen! Kraaam Kate

  • hanna.wahlstrom

   Gulliga du! Så lyckliga dina dagbarn måste vara som har dig!
   Kolla upp mjuken och cypress. Så bra med sådant som inte barrar. Kruskavel skulle jag gärna vilja ha. Bakar du tunnbröd med den?
   Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *