Festligheter,  Inredning,  Trädgård

Blomsterbuketter inför julen

När det blir jul så vaknar floristen inom mig till liv! Älskar att binda buketter till nära och kära. Det behöver inte alls vara svårt och är bland det mysigaste pysslet jag vet om.

Till denna bukett har jag köpt aprikosa/blekrosa amaryllis, fresia och ett gäng med strån.

Jag sätter ihop mina fyra amaryllis med jutesnöre så att de nästan blir som en gemensam blomma. Runt om sätter jag dit strån omlott i olika höjder så det blir lite spretigt. Slutligen sätter jag dit vita fresia på en lägre höjd och binder jutesnöre runt buketten. Videoinstruktion hittar du under sparade händelser på min instagram. Du hittar den om du klickar här. Klicka på cirkeln med sparad händelse / instruktionsvideo blomsterbukett.

Ett annat litet tips om du vill binda en enkel bukett och ha med dig när du går på julfirande är att köpa snitthyasinter. De är jättefina att binda omlott tillsammans med krispiga tulpaner, blåbärsris och vide. Den buketten passar ju också perfekt som nyårsbukett!

Vita amaryllis är alltid ett säkert kort och något som de flesta gillar. Här är en enkel bukett som jag bundit med doftande eukalyptus!

Önskar er en fin tredje advent!

Kramar / Hanna W

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *