Festligheter,  Inredning

Julklappar

Hej igen!

Många blogginlägg blev det idag men jag känner att jag vill ge er lite extra inspiration nu inför sista veckan innan jul.

Idag har vi slagit in julklappar. Så mysigt. När jag var liten så fanns ett rum i vår källare med olika inslagspapper och dekorationer där vi barn kunde få välja fritt. Det var det bästa jag visste att slå in julklapparna. Nästan roligare än att öppna. Mamma sparade alltid de papper som var hela från året innan. Återbruk var något som var viktigt för henne. Det var så spännande att tassa ner för källartrappen och välja sitt favoritpapper.

Det stora paketet har jag slagit in i vaxat papper som jag köp på en plantskola på rulle. När man knölar ihop pappret får de en vintage-känsla som jag gillar. Under har jag vanligt brunt inslagspapper. Paketet har gröna sidenband från Panduro och en liten bukett torkade blommor och strån som jag sparat från i somras.

Det lilla paketet har fått en liten krans av cypress. Jag gjorde en stomme av tunn ståltråd som jag band cypressen runt. Den spände jag sedan fast med jutesnöre. Paketet fick även ett brett band av vaxat papper som dekoration.

Det tredje paketet har inslagspapper från Indiska. Även det ett bredare band runt om med vaxat papper. Valde några torkade eukalyptuskvistar som dekoration.

Här är några paket från förra året. Pyntade med granris, kanelstång, polkagrisstång och torkade apelsinskivor.

Kom på att jag ofta slår in paket med gamla tapeter också. Det blir både personligt och fint tycker jag.

Hoppas ni fått några roliga idéer till inslagning. Önskar er en fin vecka.

Kramar från Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *