Inredning,  Recept,  Trädgård

Saffranssnittar med pistagenötter

God morgon och glad fjärde advent!

Nu bakas det för fullt här hemma. Småkakor till julen blir det. Har sett dessa saffranssnittar på bild och länge tänkt att jag skulle prova. I vanlig ordning ändrade jag receptet lite och provade med pistagenötter istället för mandel och det blev verkligen jättegott! Kakorna går utmärkt att frysa in!

Här kommer receptet:

Saffranssnittar med Pistagenötter

1 tsk vaniljsocker

150 gram rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

1,5 msk ljus sirap

3  3/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5-1 g saffran

ägg

råsocker

hackade pistagenötter

Så här gör du:

Blanda ihop alla ingredienser förutom pistagenötter, ägg och råsocker i en bunke. Smält lite, lite av smöret och blanda ut saffran i det innan du blandar ihop det med de övriga ingredienserna om du vill ha mer färg på kakorna.

Dela upp degen i tre och rulla till längder som du plattar ut lite grann.

Vispa ägget och pensla längderna. Strö över hackade pistagenötter och råsocker.

Gräddas i ugnen på 175 grader  i ca 10 minuter. Skär dem i snittar när de svalnat lite. Skär dem när de fortfarande är mjuka.

Lycka till!

Här är en av våra 7 granar! Den står i hallen i en korg. I granen finns hängen med alla namn i familjen. Har satt i en liten ljusslinga, några pappersdekorationer och en grön sammetsrosett i toppen. De andra granarna står i sovrummet, vardagsrummet, i barnens rum och så en liten i köket. Just ja, en i växthuset också. Många granar blev det i år!

Önskar er en fin sista adventshelg!

Kramar / Hanna W

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *