Trädgård

Mina Dahliasorter 2020

Image result for small world dahlia
Bild lånad från Floret Flower Farm

Hej

Här kommer sorterna som jag planerar att ha i min trädgård till sommaren (om alla tar sig förstås). En hel del har jag övervintrat och jag hoppas att de klarat vintern. Några har jag beställt. Valde att beställa de flesta hos Bulbs.se och beställde några som jag inte hittade där hos Lökar och Knölar. Dahliorna är indelade i Tallriksdahlior (de som blir ca 20 cm i diameter), kaktusdahlior (de med spretiga blad), de mörkbladiga dahliorna, pompomdahliorna, näckrosdahliorna, orkidédahliorna och övriga dahlior som jag inte riktigt vet var de hör hemma.

När det gäller färger så tänker jag mig en bas av vita dahlior i olika storlekar och former. Satsar även på de puderrosa färgerna som jag älskar. I år har jag valt att ha ett gäng åt det aprikosa hållet också. Jag tänker att de kommer bli fina till höstens buketter. Black Jack sticker ut helt men jag bara älskar den!

Här kommer årets lista:

Tallriksdahlior

Café au lait

Café au lait Royal

White Perfection

Break Out

Labyrinth

Penhill Watermelon

Harry´s Dr Mc Murray

Libeccio

Image result for cafe au lait dahlia
Bild lånad från Sarah Raven

Mörkbladiga Dahlior

Bishop of Dover

Happy Single Kiss

Pompomdahlior

Petra´s Wedding

White Aster

Pink Silk

Wizard of Oz

Wine Eyed Jill

Hillcrest Suffusion

Snowflake

Sweet Nathalie

Small world

Orsett Beauty

Image result for sarah raven dahlia

Kaktusdahlia:

Black Jack

Dahlia Henriette

Orkidédahlia:

Honka Pink

Näckrosdahlia:

Creme de Cassis

Övriga dahlior:

Gallery Vincent

Sneeuwstorm

Miss Brandy

Evanah

Image result for break out dahlia

Hoppas ni fått något tips eller lite inspiration. Det är jättefint att blanda olika sorter och höjder!

Kramar / Hanna W

 

 

 

2 Comments

    • hanna.wahlstrom

      Vad roligt att du tittar in här! Ja det är ju helt otroligt egentligen. Det är som en godispåse med alla dessa vackra sorter. Det bästa av allt är att de står sig så bra i vas som snittblomma! Brukar du odla Dahlia?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *