Hej!
Tittar in och tipsar er om dessa ljuvliga och nyttiga grönkålschips. Jag är alldeles säkert sist på bollen men efter att ha provat dessa måste jag bara dela med mig av receptet. Det går på nolltid att göra dem. Ett tips är att göra många! Det blir många fler än vad man tror och de tar slut. De är verkligen beroendeframkallande. Varför inte ställa fram en skål med detta som tillbehör till Tapas eller som ett krispigt tillbehör till Lördagsmiddagen. På en restaurang jag besökte toppade man rätten med detta. Det går ju alldeles utmärkt att äta dem bara som de är också. I en liten skål framför favoritfilmen! Här kommer receptet som jag hittade hos Zetas.
Grönkålschips
Du behöver:
Färsk grönkål (Jag odlar egen grönkål men det går ju jättebra att köpa en påse på affären)
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Ta bort bladen från själva bladnerven och dela dem i bitar stora som chips ungefär.
Lägg grönkålen på bakplåtspapper och ringla över olivolja.
Vänd runt bladen så det kommer olja överallt.
Fördela bladen jämnt över plåten.
Rosta grönkålen i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills de är krispiga. Håll koll så att du inte bränner dem. Lite färg kommer de få. Det är inget konstigt.
Salta dem med flingsalt när du tagit ut dem ur ugnen.
Klart!
Önskar dig en fin Fredag! Kramar / Hanna W