Hej fina ni!
Ni som kikat in på min Instagram Stories kunde i helgen se en video där jag och barnen bakade dessa goda kakor. Jag lovade er receptet och här kommer det. Perfekta kakor att bjuda på till vårens kalas. Hittade ett recept på Fridas bakblogg men jag har i vanlig ordning ändrat det lite. Ha bara koll så att ingen är nötallergiker förstås. Dessa kakor är enkla att baka och den smälta chokladen i kakorna gör dem så där extra sega och chokladiga. Nötterna bryter av och bildar en underbar kombo med Toffifeen. Här kommer receptet. Lill-Lördag idag ju 😉
Brownie Cookies med nötter och Toffifee 12 st
Ingredienser:
200 g Marabou Choklad
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 st Toffifee
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Placera bakplåtspapper på två plåtar.
Smält smöret.
Smält chokladen över vattenbad.
Blanda ihop det smälta smöret med den smälta chokladen.
Vispa ihop socker, farinsocker och ägg med elvisp i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggsmeten.
Blanda mjöl, salt, kakao och bakpulver
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten med en vanlig visp. Rör försiktigt till en klumpfri smet
Använd en matsked och skopa upp smeten med mellanrum så att det blir 6 kakor på varje plåt.
Lägg i en Toffifee i varje kaka och toppa med hackade hasselnötter.
Grädda kakorna i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut kakorna ur ugnen och låt svalna.
Klara färdiga mumsa!
Kramar / Hanna W