Trädgård,  Uncategorized

Liten presentation av mig – Vi har bara idag!

Hej och välkomna hit alla nya som hittat till min blogg samt instagramsida under de senaste dagarna. Vi börjar bli många vilket är jätteroligt. Min instagram @hannaw.se hittar du här. Till dig som är ny läsare kommer jag göra en liten kort presentation av mig och berätta om varför jag för snart två år sedan startade denna blogg samt instagram.

Tanken med bloggen och instagramsidan är att skapa som ett magasin att bläddra i med en blandning av inredning, trädgård, recept och lite familjeliv. Jag vill ge tips och inspirera. Framför allt vill jag visa er att det går att vända motgångar i livet till något bra. För 4 år sedan fick jag en kronisk reumatisk sjukdom. I samband med det bestämde jag mig för att anpassa mig lite lagom men aldrig låta detta bli mitt liv. Att se allt jag kan göra istället för vad jag inte kan göra har varit en nyckel för mig. Jag började fotografera viket har varit till stor hjälp. Idag frilansar jag som fotograf med produktfoton för hemsida och instagram. Jag jobbar även heltid som musiklärare samt med skolutveckling. I uthuset händer det att jag har kranskurser. Man kan nog säga att jag är en kreativ person med många idéer. Gift med Erik och tillsammans har vi barnen Love och Noah.

Jag vill uppmuntra dig som är i en situation i livet där du inte mår bra. Det kan vara sjukdom, besvikelser, negativ stress, sorg o.s.v. Det finns så mycket i livet att upptäcka och livet blir alldeles underbart om vi bara ser och tar emot av de skatter som livet ger.

Om du vill läsa mer om min resa och mina tankar så finns dessa inlägg till dig:

Del 1 När livet vänder – Att leva med en autoimmun sjukdom hittar du här: 

Del 2 ”Tror du att jag kommer bli frisk?!” hittar du här: 

Del 3 Att vända svårigheter i livet till något positivt hittar du här: 

 15 tips till dig som lever med sjukdom eller har fastnat i negativa tankemönster samt 15 specifika  tips till dig som lever med Sjögrens Syndrom. Du hittar inlägget här:

Del 5 Frågeinlägg om autoimmuna sjukdomar samt att möta svårigheter i livet. Du hittar inlägget här: 

Om jag kan hjälpa en enda person så är jag oändligt lycklig. Livet på jorden är inte alltid enkelt att leva och ibland behöver vi någon eller något som pushar oss i rätt riktning så att vi kan navigera. Tro, hopp och kärlek är den grund jag väljer att stå på! Hoppas du kommer trivas här inne! Jag är så glad att du hittat hit! Bilden är från växthuset i somras och visar var jag hämtar min energi. I trädgården bland blommorna och med min kamera! Det är märkligt att fotograferandet har hjälpt mig så mycket. När jag fotograferar försvinner ledvärken. Det hela har resulterat i 25ooo bilder på två år. Nu har jag hittat en plats att ha mina bilder och få möjlighet att skriva texter till. Hoppas min blogg och instagramsida kan glädja någon som befinner sig i uppförsbacke i livet.

Idag lever jag livet mycket långsammare. Jag jobbar heltid men på min fritid har jag prioriterat om en hel del. Jag kör inte längre på i 110. Planerar in vilodagar efter trevliga sociala event. Jag är kanske inte med på allt. Ibland tackar jag nej men det känns ok. Jag har fått så mycket annat. Jag har upplevt saker som jag kanske aldrig skulle ha fått uppleva då jag levde mitt liv så snabbt. Nu ser jag gärna på när fåglarna bygger sina bon eller följer plantorna när de växer från frö. Jag känner pionernas doft och vinden i mitt hår. Jag känner ingen oro för framtiden. Ingen vet vad morgondagen har att ge. Vi har bara idag. Utmaningen blir att ta vara på dagen på bästa sätt och välja glädjen. För livet på jorden har sina uppförsbackar. Tyvärr är det så. Då gäller det att vi kan navigera.

Många kramar till dig och tack för att du tittar in här. Imorgon bjuder jag på ett enkelt och gott brödrecept som jag tror du kommer gilla!

Kramar / Hanna W

2 Comments

 • Kate

  Som du lever och återberättar, så borde vi alla leva betydligt mer… så även jag. Ska göra mitt bästa för att släppa mer… Men det är svårt. Jobbet kan jag inte göra så mycket åt som dagbarnvårdare, antalet timmar i veckan går inte att dra ner på.
  Tack även för receptet på triangelbrödet!!
  Kraaam Kate

  • hanna.wahlstrom

   Hej
   Det är inte alltid enkelt. Livet rullar ju på. Man får försöka på nytt varje dag. Det är ju det som är det fina med livet och tänk så mycket det finns att glädja sig åt och vara tacksam över varje dag!
   Antal jobbtimmar kan vara svårt att ändra på när man valt att arbeta 100% (jag jobbar också 100%) men jag tror man kan tänka till när det gäller hur man jobbar. Kanske kan man föra en dagbok över en två-veckors period just över jobbet. Skriva ner precis vad man gör och i vilka situationer man blir stressad/trött. På så sätt kan man lokalisera vad som skapar stress och verkligen ha möjlighet att göra förändringar i hur man jobbar smartare. När mår man som bäst på sin arbetsplats är också en bra fråga att ställa sig? Då kan man hitta de bitarna och helt enkelt göra mer av det! Sedan kan man göra samma sak med sin fritid för att lättare kunna prioritera. Ofta tror jag man hoppar över dessa bitar eftersom det tar tid och man inte har tid så man kör helt enkelt på. Men jag tror man kan vinna mycket på att stanna upp.

   Stor Kram till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *