Hej!
Nu ska ni få ett recept på en jättegod tårta som passar perfekt inför påskfirande och andra festligheter! Till påsk kan man ju t.ex. dekorera den med små chokladägg också. Det här är en riktig barndomstårta för mig. Jag fick receptet som liten av min bästa kompis Anna´s mamma och bakar den numera till min familj och till vänner. Älskar kombon av mandeln tillsammans med syrliga färska bär! Dessutom är den så enkel att göra vilket ni vet att jag gillar. Jag brukar alltid baka den samma dag som den ska bjudas på. Jag gjorde tårtan i en stor form denna gång men vill du ha en vanlig liten rund tårtbotten så borde det räcka att ta halva receptet.
Mandeltårta med färska bär (i en stor form)
Du behöver:
4 ägg
3 dl socker
2 hg mandel
4 tsk vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispgrädde
Färska bär
Något att dekorera tårtan med t.ex. små pappersflaggor eller kanske krossad Toblerone/Dajm
Gör så här:
Riv sötmandeln i en mandelkvarn
Blanda vetemjöl med bakpulver
Rör ihop socker, ägg och den rivna mandeln
Blanda i vetemjölet och bakpulver
Bred ut smeten på bakplåtspapper. Jag använder en stor rektangulär form 27 x 35 cm
Grädda kakan i 175 grader i ca 25 min eller mer tills kakan är klar. Beror helt på hur tjock botten är.
Låt kakan svalna helt.
Vispa grädden och spritsa ut den på kakan.
Dekorera med bär, pappersflaggor och eventuellt hackad choklad.
Önskar er en fin Söndag!
Kramar / Hanna