Recept

Citroncheesecake i miniformat. En jättegod påskdessert!

Hej alla!

Jag gillar citronsmak! Alltid faktiskt och vad passar inte bättre än en gyllengul dessert till påsken. Här kommer ett recept på supergoda minicheesecakes där varje person får en varsin!

Citroncheesecake

Du behöver:

3 ägg

1 nypa salt

2 dl strösocker

200 g philadelphiaost

3 dl vispgrädde

lemoncurd

1 citron

Dekoration: Riven vit choklad, färska hallon

Gör så här:

  1. Separera äggulor från vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa vitorna med några korn salt till fast skum. Viktigt att ingen gula kommer i vitorna.

2. Vispa gulorna med socker poröst i en annan skål. Vispa sedan ner philadelphiaosten.

3. Rör ut 1/2 dl lemoncurd med lite av den ovispade grädden i en egen skål. Tillsätt sedan resten av grädden och vispa den.

4. Blanda ostblandningen, grädden och vitorna varsamt. Blanda i 1 dl pressad citron (eller mindre om du vill ha det lite mindre syrligt). Lägg smeten i små plastskålar som tål att frysas.

Frys dina cheesecakes tills de är helt frysta. Gör dem gärna dagen innan de ska serveras. När de ska serveras så vänder du på skålarna och har på varmt vatten på botten av plastskålarna tills dina cheesecakes släpper. Då kan du stjälpa upp dem på fat och dekorera. Dekorera gärna med riven vit choklad och färska hallon.

I år firar vi påsk bara jag, Erik och barnen p.g.a Coronatider. I vanliga fall brukar vi fira med släkten. Även om vi inte har gäster så känner jag att jag vill pynta och göra lite extra god mat och dessert för att uppmärksamma påskhögtiden. Det är nog min bästa högtid!

Kram / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *