Festligheter,  Inredning,  Trädgård

En påskhälsning och påsklovsplaner

Hej!

Så var påskhelgen förbi men fina minnen sparar vi i hjärtat för evigt förstås. En annorlunda påsk på alla sätt och vis men på något märkligt vis en mer närvarande påsk. Vi är oändligt ledsna för alla er som är sjuka eller har förlorat nära och kära p.g.a den kris vi befinner oss i. Man får perspektiv på tillvaron och jag tror att vi är många som denna helg funderat extra på vad som egentligen är viktigt i livet. Relationer fördjupas och det finns tid att se varandra på ett nytt sätt. Påsken är hoppets högtid.

Här är en av de gamla gränder som jag tycker om att promenera i. Tänk att det blev påsk trots allt. Se bara så fint de pyntat utanför de gamla husen. Känner mig som att jag befinner mig mitt i filmen Lotta på Bråkmakargatan! Allt det fina men samtidigt vetskapen om allt det sorgliga runt om oss.

Sent på Långfredagskvällen smög vi iväg till mina föräldrars hus. I mörkret gömde vi påskägg och hängde paket i träden som de skulle bli överraskade av på Påskaftonen. Vi får hitta andra sätt att umgås på nu när vi inte kan träffas.

Så kom påskaftonen med fågelsång och vårsolens strålar. Efter sovmorgon och en sen frukost fick barnen leta påskägg på tomten. Vi tog med oss Påskpavlova samt blommor och lämnade hos Eriks föräldrar. Kvällen spenderade vi i trädgården med påskmat i växthuset.

Där inne finns narcisser, tazetter, kvistar av hägg, murgröna och penséer. Solens strålar värmer upp växthuset och värmen stannar kvar på kvällen. Ibland får vi lägga till lite extra värme eller ha värmande filtar men inte denna påsk. Påskhelgen  fortsatte i lugnt tempo. Trädgårdsfix, brädspel, bakning, läsning, film, fotografera, sätta upp studsmattan och lite så. Barnen har varit så glada och jag är tacksam över lugnet och att inte stressa. Jag tror vi alla mår bra av att leva lite långsammare.

Äggjakt

Påsklovsplaner

Påsklovet är här. Vad kan man hitta på i dessa tider? Jo men vi har en del planer. Vill ni veta?!

Pingisturnering inomhus

Tennis och basket utomhus

Pyssel

Hemma Spa

Vandra upp för närmaste berg och ta oss ner på snön med snowboard. Vi kommer ju garanterat vara de enda där.

Barnen vill lära sig spela gitarr

Utflykt till havet och laga mat på Trangiakök

Pyssel med en 3D-penna som jag köpt inför lovet

Högläsning

Bakning

Trädgårdsfix och Noah vill måla planket

Skola om mina plantor

Beställa vårskor på nätet

Vårt vardagsrum som fått en ny färg på väggarna

Vi får väl se om vi hinner med allt men det här har kommit upp som önskemål. Barnen verkar ta situationen som är på ett naturligt sätt. Barn är ju fantastiska på det viset.

Som jag längtar tills vi får kramas igen och tills världen blir en trygg plats för alla igen. Om den nu blir detsamma igen…

Vi får hålla ihop och hjälpas åt så gott vi bara kan! Skickar påskhälsningar och påskkramar till dig!

Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *