Festligheter,  Foto,  Recept

Snabbakat hamburgerbröd till Sista April

Hej alla!

Vilken underbar vårtid vi har just nu!

Fåglarna sjunger, det är ljust länge på kvällen, träden är fyllda med knoppar och så alla dessa magiska vårblommor. Imorgon är det Sista April. I år blir det ingen våreld och vi blir hemma med vår lilla familj men jag är alldeles säker på att det kommer bli sådär vårhärligt i alla fall! Vi ska grilla tänkte vi och barnen kommer sedan få bestämma programmet för kvällen. Kan tänka mig att det blir en hel del brädspel, pingis och favoritdesserten. Vi ska fira in våren för våren är verkligen så värd att firas!

Idag har jag varit ute på ett fotojobb på kvällen. I denna tid har många fotojobb blivit inställda men nu öppnades det en möjlighet att få göra detta jobb som jag länge längtat efter att få göra. Helt fantastiskt fina produkter. Ni ska få se så snart foton och film är färdigredigerade!

Nu kära vänner ska jag och Love högläsa lite innan han somnar. Det brukar vara vår egen lilla tid och den är så värdefull! Men innan jag går och lägger mig vill jag ge er ett recept på snabbakade hamburgerbröd. De bakas färdigt medan du ordnar med tillbehören. Hur bra är inte det?! Här kommer receptet!

Snabbakat och gott hamburgerbröd 4 st

1/2 paket jäst

2 dl mjölk

1 msk olja

4 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 tsk flytande honung

Sesamfrön att toppa med

Gör så här:

Värm mjölken till ca 37 grader

Smula ner jästen och rör ut den med mjölken. Var noga med att den blir helt utrörd

Tillsätt salt och honung

Rör ner oljan och sedan mjölet, lite i taget

Knåda ihop degen och låt jäsa under bakduk i ca 25 minuter

Forma sedan degen till runda bullar och platta dem lite upptill

Strö över sesamfrön och grädda bröden i ugnen ca 10-12 minuter på 250 grader

När bröden är färdiga, pensla dem med lite vatten på ytan så håller de sig mjuka

Om du vill ha tips på vegetariska biffar att ha till samt nötfärsbiffar så kommer det här!

Halloumi och morotsbiffar med mynta, lime och chili

1 morot

Ett paket halloumi 200g

1 liten vitlöksklyfta

1-2 krm chiliflakes (Jag gillar stark mat så jag tar två)

2 ägg

4 msk majsmjöl

Saft och rivet skal av 1/4 lime

10 blad färsk mynta (hackade)

Olja till stekning/grillning

Gör så här:

Riv morot och halloumi grovt. Pressa vitlöken och tillsätt resten av ingredienserna. Om det blivit vätska kan du använda en sil och låta vätskan rinna bort. Forma biffar och stek dem i olja på medelvärme ca 2 minuter på varje sida eller grilla försiktigt på oljad grilltallrik (en sådan man grillar grönsaker på).

Det är jättegott med bladspenat, avokado och tomat som tillbehör.

Chilibiffar med jalapeno

500 g nötfärs

1 finhackad röd chili

1 finhackad grön jalapeno

Salt

Peppar

(Chiliketchup och olja att pensla burgarna med innan grillning)

Gör så här:

Blanda samman eller mixa alla ingredienser och forma till biffar. Pensla med en blandning av olja och chiliketchup.

Klara att grilla!

Det blir jättegott med halloumi, grillad rödlök, tomat och ruccola som tillbehör.

Recept på bröd och chiliburgare kommer från Cassandra Lundgren Metromode. Brödreceptet är lite ändrat i vanlig ordning.

Önskar er alla en riktigt fin Sista April!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *