Trädgård

Önskelista till trädgården

Hej!

Här kommer min lilla önskelista inför trägården denna säsong.

Tycker det är roligt att fundera och planera. Ett tips är att ha en levande lista på t.ex. mobilen eller i en vacker anteckningsbok där man kan fylla på med önskesorter under årets gång. Ofta hittar man någon bild eller ser en växt i en trädgård som man tänker skulle passa men så har man glömt det i Maj när man besöker plantskolorna. Jag brukar dela in mina små önskningar i tre kategorier: Sommarblommor (de jag vill ha i kruka förutom alla sorter som jag odlar själv), mindre träd/buskar samt perenner (de som blommar år från år).

Perenner

1.Pion – Coral Charm. Ja det är den jag tjatat om på Instagram som byter färg. På bilden ser ni samma pion som i mitt förra inlägg men här har den bytt färg till ljust aprikos för att mot slutet bli ljusgul. Jag har en planta men vill gärna fylla på med fler.

2.Ros – Koko Loko. Bedårande färg som jag älskar

3.Jättevallmo i vitt och puderrosa eller mörkrosa. Dova färger helst. Jag har en del men även här vill jag utöka.

4.Vit krollilja – Har haft i omgångar men de har försvunnit från mina rabatter

5.Fingerborgsblomma i vitt eller ljust aprikos.

6. Honungsros

7. Svavelpion

8.Julias ros

9. Crystal fairy ros

10. Kanske stora nejlikor i puderrosa/vitt

Vill alltid ha mer av:

Lavendel, stjärnflocka, höstanemon, vita stockrosor, David Austin rosor, rosenvial, pion Sarah Bernhardt, solhatt, fler sorters julrosor samt akleja i vitt och rosa.

Mindre träd och buskar

2.Eukalyptusträd

3.Gärna ett nytt fikonträd samt ett nytt olivträd

3.Paradisbuske

4.Kanske en snöbollsbuske

5.Gärna ytterligare ett Magnoliaträd

Sommarblommor: 

Murgröna, silvernjurvinda, vit snöflinga eller vit himmelsöga, vit tobaksblomma, vit bägarranka, hortensia, fjärilslavendel. Dessa brukar jag sedan blanda med vita penséer, vit/rosa rosenskära, luktärt och zinnia från mina odlingar. Brukar bli en fin blandning att ha i krukor.

Har du någon sort du längtar lite extra efter att ha i din trädgård eller i en kruka på balkongen i sommar?

Kramar / Hanna

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *