Recept

Sojabönsröra på rågbröd. Vegetariska/Veganska snittar

På bilden ligger röran på Crostini också ifall någon gillar det bättre.

Det här är en av mina absoluta favoritröror och så enkel att slänga ihop. Röran är inte helt slät utan har lite bitar i sig och det gillar jag. Passar jättebra att ha på rågbröd eller surdegsbröd eller varför inte bara ha den som en röra på buffén eller koka färsk pasta till och ha den som en god pesto. Användningsområden är många och det gillar jag. Brukar ha en burk i kylen och så kan man välja lite vad man känner för.

Tror jag läste om en röra med Edamamebönor vid något tillfälle men hade bara sojabönor hemma så jag körde helt enkelt på det. Hittade en påse västerbottenost i kylen. Kan inte bli fel tänkte jag. Är du vegan så hoppa bara över osten och använd rågbröd gjort på vegetabilisk olja.

Här kommer receptet som jag lovade!

Sojabönsröra på rågbröd

Sojabönor 250 gram

1/2 dl Pinjenötter (går säkert lika bra med solrosfrön om du är allergisk, rostade eller naturella)

2 msk Västerbottenost

3 msk Olja

1 stor Vitlöksklyfta

1 nypa Salt

Några droppar Lime

Jag brukar tina de frysta sojabönorna i lite hett vatten en liten stund och sedan bara mixa ihop alla ingredienser i en hushållsassistent. Mixa inte röran helt slät. Den blir extra god om det är lite bitar i den. Lägg upp på trekanter av rågbröd och toppa med några pinjenötter.

Hoppas du kommer gilla den!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *