Recept,  Trädgård

Halloumi och nektarinsallad – Midsommarmat

God morgon!

Tänkte ge er receptet på en härlig sallad som är perfekt att ha som tillbehör till grillat men som även går att äta som egen lunchrätt. Då kan man t.ex. blanda i lite couscous för att få den lite matigare. En somrig rätt som passar till midsommar!

Halloumi och Nektarinsallad

Du behöver det här:

Halloumi

Nektariner

Färska jordgubbar (till dekoration)

Sockerärtor

Färsk bladspenat

Avokado

Lime

Flytande honung

Pumpakärnor/solrosfrön

Gröna Sojabönor

Visst är det ljuvligt med syrentid. Trädgården är fylld av dessa underbara blommor!

Gör så här:

Tina sojabönorna i varmt vatten.

Skölj bladspenaten

Skär nektarinerna i klyftor. Ta bort kärnan i mitten.

Skär avokadon och blanda med lite pressad lime så att den inte blir brun.

Skölj sockerärtorna

Skiva halloumin

Blanda iordning själva salladen.

Värm en stekpanna och häll i olja. Stek halloumin i olja. Stek därefter nektarinklyftorna i olja och ringla över flytande honung. Lägg det ovanpå salladen.

Garnera med pumpakärnor eller solrosfrön samt delade jordgubbar.

Väldigt gott att servera till t.ex. grillspett med kyckling för de som äter kött och gärna med en yoghurtsås till!

Många kramar / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *